Ligger der en lille bønne og vokser i mig? – Sofie La Fille
HVA SÅ VERDEEEEEN!!!!

Ligger der en lille bønne og vokser i mig?

Dette indlæg er meget personligt.. det er uden redigering min dagbog fra perioden sidste år, hvor jeg havde en positiv graviditetstest, men var den nu også det..?

 

“7. Feb 18

I går (tirsdag den 6.) holdt jeg foredrag for 95 studerende. Jeg fik næseblod under oplægget og måtte forlade salen for at ordne mig.
Da jeg stod ude på toilettet og stoppede en halv rulle toiletpapir op i næsen, tænke jeg “ej hvor crazy at få næseblod.. åhh det har jeg ikke fået siden…. siden jeg var gravid med Hugo”..
Jeg fik styr på blodet og gik ind og afsluttede foredraget. Da jeg sad i bilen på vej hjem tænkte jeg “jeg kan jo ikke være gravid, for min menstruation sluttede i søndags..” jeg kom hjem og tænkte at det alligevel var pudsigt at jeg fik næseblod.. jeg googlede lidt omkring menstruation under graviditet og kunne læse mig til, at man altså godt kan have en menstruation under graviditet. Jeg tænkte så tilbage på den menstruation som lige var overstået og kom i tanke om, at jeg undervejs tænkte “nåh der er da ikke så meget blod som der plejer” og menstruationen varede også kun 4 dage – normalt varer det 6-7 dage.
Jeg tænkte så “vi tisser lige på en pind og får den verfet af”..
der sker så det, at testen viste svagt positiv..
Jeg tænkte bare “øhh what?! Kan det nu være rigtigt?” Jeg rådførte mig med mine to veninder Emilie og Mia som er enormt meget inde alt sådan noget omkring cyklus osv. Jeg havde behov for lige at blive bekræftet i “det kan altså godt passe” og så kom rasmus hjem et par timer senere og jeg fortalte ham det. Han blev meget positivt overrakset.
Jeg stod og skulle lave mad og skar en peberfrugt over – og inde i peberfrugten var der selvfølgelig en ekstra lille peberfrugt.
Idag har jeg så fået endnu en gang næseblod og tænkte “jamen den er god nok, sådan som menses er rykket op i næsen”.. men jeg blev også ramt af en usikkerhed. Hvad nu hvis min menstruation var en meget tidlig abort? Hvad nu hvis testen viste svag positiv fordi der var lidt resthormon i mig?
Jeg tog en test igen idag (til aften) og den var meget svag positiv.. jeg tænke “åh nej, hvad betyder det? skal stregen ikke blive tydligere – bliver den ikke tydligere så hurtigt? Er den nu ikke god nok alligevel? Var det bare en abort i weekenden eller hvad? Er det ikke noget med at testen er bedst at tage om morgenen?”.. den kørte bare derudaf – så nu vil jeg gå i seng og tage en test i morgen når jeg vågner. Og hvis den er negativ, så er det sådan det er. Men jeg har sådan en kriller fornemmelse i mig og mine bryster har spændt on/off idag.
Jeg har også bestilt en tid hos min gynækolog imorgen så jeg kan blive scannet.
Det er sådan et mærkeligt limbo lige nu, for jeg føler mig virkelig glad over at være blevet gravid, men samtidig holder jeg også lige jubelhestene lidt endnu, for jeg vil godt være 100% sikker inden.. ses imorgen
8/2-18
Klokken er 06.40 og jeg har lige taget en test igen – den er om muligt svagere end i går.. jeg går rundt med en følelse af det nok var en abort jeg havde i weekenden. Jeg tænker også “kan jeg virkelig se en streg eller er det bare noget jeg bilder mig ind”.. Jeg har bare haft to vidunderlige dage, hvor jeg har gået rundt med den der kriblende fornemmelse. Og hvis det nu bare var det.  Klokken skal bare blive 14 så jeg kan blive scannet..
Klokken er 13.50. Jeg sidder lige nu i venteværelset. Jeg har en følelse af hvad nu hvis den er der? Hvad nu hvis jeg er gravid? Hvad nu hvis det allerede nu er fedt, men jeg ved det bare ikke? Bare jeg skriver det, får jeg sådan et sus ned igennem min krop.
Der har kørt to ting i hovedet de sidste to dage – den ene del er allerede på babytoget. Der er allerede tanker om barsel, terminsdatoer, babynavne osv. Og den anden del tænker “den streg i morges var så utydelig, så det var nok bare den sidste stump resthormon tilbage i kroppen”.. og så bliver det da også skønt, at når jeg skal på tøsetur med arbejdet i slut februar, så kan jeg få alkohol og fyre den af!
9/2-18
Jeg fik virkelig hjertebanken lige inden gynækologen scannede mig.
Nåh. Der var ikke noget på scanningen – heller ikke nogen indikation af at der skulle sidde noget uden for livmoderen. Han sagde at det nok havde været en meget tidlig abort den ‘menstruation’ jeg havde i weekenden.
Gynækologen tog lige en blodprøve for en sikkerhedsskyld og sagde at jeg kunne se svaret på sundhed.dk her fredag aften. Han sagde “den skal bare være 0, så bekræfter det teorien om at du har aborteret meget tidligt.
Jeg kørte op og hentede Hugo og fik ordnet nogle praktiske ting til Londonturen.
Jeg blev ved 17-tiden igår ramt af en voldsom trætheds følelse, men ellers ikke andet.
Her fredag aften i London tjekkede jeg lige sundhed.dk, og kunne se at blodprøvesvaret hed 79 (pil op).. kl var 23, og jeg tænkte vare “hvad betyder det?”.. den er jo ikke nul.. jeg ringede først til 1813, for jeg tænkte at jeg lige ville have vejledning i hvordan den skal forståes (det kunne jo være at 79 betød 0? Hvis nu den skala de bruger går til 1 mio.) men der var ikke meget hjælp at hente – jeg kom igennem med det samme og tænkte at nu hvor de ikke havde travlt, kunne de måske hjælpe mig med at forstå blodprøven. Men det ville de ikke, og det er også helt ok.. jeg skrev så til Emilie som fik fat i en venlig læge hos 1813 som kunne fortælle, at testen altså betød, at der var registreret graviditetshormon i kroppen, men ud fra gynækologens kommentarer om tidlig abort, betød det at der var lidt resthormon tilbage i kroppen. Jeg skulle blot være obs på ikke at få meget ondt.
Jeg skrev også til min veninde Silje som er sygeplejerske og spurgte om hjælp til at forstå den, hun kom med samme tilbagemelding som lægen, hun skrev også til mig at jeg lige for en sikkerhedsskyld kunne tage en test om 2 dage.
Jeg lod det ligge og besluttede at jeg ville tage en graviditetstest når jeg kom hjem til danmark igen – og denne skulle jo så bare være helt negativ.
12/2
Jeg tog en test og den viste igen svag positiv.. jeg ringede til min egen læge og forklarede om det hele og de sagde at jeg lige for en god ordens skyld skulle komme til en blodprøve på torsdag. Blodprøven skal tjekke at hormonet er dalende og dermed bekræfte aborten. Hvis hormonet er konstant eller stigende kan der være tale om en graviditet uden for livmoderen.
13/2
Nu er det næsten bleve en besættelse – hvis hormonet er faldende, så burde en graviditetstest vel også vise svagere og svagere ik?
Jeg tog en test igen og den var tydligere positiv end nogen af de andre – testen blev taget om eftermiddagen(har hørt at hormonet er kraftigst om morgenen så tænkte “den er nok helt blank”.) og nu kører hjernekassen for alvor “er den der, men var det for tidligt at scanne i sidste uge? Hvorfor skulle det være uden for livmoderen hvis man ikke kunne se noget overhovedet på scanningen? Så kan den vel ligeså godt være der? Hvad nu hvis den ikke er der og jeg bare går og bygger alle de her forventninger op?”
15/2
Idag har jeg taget endnu en test her til formiddag – den er stort set ren positiv, kun en anelse svag men ellers står stregen klokkeklart.. skal have taget blodprøve hos lægen her senere – håber lægen har en scanner så jeg kan blive scannet..
Jeg følte mig ikke så godt modtaget hos lægen, for det var sygeplejersken der tog blodprøven. Jeg delte nogle tanker med hende, omkring at jeg faktisk selv går med en følelse at være gravid – har pludselig fået blister i munden, hvilken også var noget jeg havde under graviditeten med Hugo. Og jeg oplever også svimmelhed, som også var noget jeg var meget under sidste graviditet.
Hun kortede mig bare af “du skal bare ringe til lægen imorgen og få svaret og prøven skal jo bare være 0.” Det var meget sårbart for mig og jeg følte mig slet ikke mødt, så jeg skyndte mig ud derfra.
Jeg ringede og snakkede med Rasmus og kunne godt mærke en masse følelser presse på. Jeg tog et bad og da jeg var færdig og stod nøgen uden makeup på og var ved at tage håndklæde på, kom Rasmus hjem. Han kom ud på badeværelset med en stor buket blomster og en æske lakridser hvor der stod “kærlighed” på, og så sagde han “der er vist en der trænger til lidt kærlighed idag”.. og der brød jeg helt sammen, sagde med grådkvalt stemme “det er virkelig sødt af dig” og det var sådan helt hulke-agtigt.(normalt når jeg får blomster er jeg mere sådan “uiiiiii neeeiiiiii HVOR SKØNT!!”) og Rasmus sagde “jeg tror altså der er brød i ovnen.
16/2
Idag skulle jeg lige ringe til lægen og få svar på blodprøven – jeg tjekkede lige først sundhed.dk og kunne se at prøvesvaret var 422 (pil op).. jeg fik fat i min læge (som jeg talte med i allerførste omgang i sidste uge da jeg havde taget min første test) han sagde “ja her er et graviditetshormon der bare banker der op ad”.. og jeg tænke “jah og hvad betyder det?” Og han fortsatte “altså ud fra at hormonet er stødt stigende, så kunne det altså godt se ud som om du er helt almindelig gravid”…… han spurgte ind til den første dag i min sidste rigtige menstruation, og sagde så “jamen så er du formentlig 5 uger henne nu, og det er derfor man ikke kunne se noget på scanningen i sidste uge. Du skal en tur ned og scannes igen i slutningen af næste uge, der vil man formentlig kunne se det”..
jeg kunne mærke den der følelse af “okay det skal jeg lige se på scanningen før jeg tror det.. og samtidig en følelse af Yees hvor fedt man!!”..
han sluttede samtalen med “så ring på mandag til gynækologen og bed om en tid sidst på ugen til scanning.. så god weekend.. og tillykke med det”..
Øhh what?! Er den så god nok? Har jeg bare været ALT for tidlig ude? Ligger der lige nu en lille bønne og vokser inde i min mave??
NU skal det bare blive sidst i næste uge, så jeg kan få en endelig afklaring♥️”
Det var så starten på mit forløb med graviditet uden for livmoderen.. for der var ikke noget på scanningen..
læs med i næste uge når jeg deler mit forløb med graviditet uden for livmoderen..

3 kommentarer

 • Julie

  Ammen jeg blir så glad i låget. En lille bønne❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Mega stærk og vigtig fortælling ❤ tak for at du deler så åbent om noget så sårbart 🙏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jackie

  ♥️ Hvor er du stærk at du deler dette ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste opturs indlæg

HVA SÅ VERDEEEEEN!!!!