Husejer!.. Vi skal bare lige male… Før og efter billeder! – Sofie La Fille
Ingen baby - og hvad så?

Husejer!.. Vi skal bare lige male… Før og efter billeder!

Så alle sveskeroulader derude – ventetiden er forbi, og NU skal i se de første billeder fra huset. (kommer længere nede i indlægget)

Ønsker du/dit firma at få reklameplads på min blog, eller instagram ift. sponsorater af badeværelse, maling, gårdhaven, indretning o. lign. kan du skrive direkte til sofielafille@gmail.com <3

Vi så huset den 28. juni 2019 kl 12.00 og skrev under kl. 16.00 (Man ved det, når man ved det) og overtog 15. juli 2019! Ja vi har haft travlt – specielt vores bank og rådgiver har haft travlt og har været mega tjekkede!

Vi har Nordjyske Bank, som jeg virkelig kan anbefale hvis du synes din bank sætter dig i en ‘kasse’, og nægter at forhandle rentesatser, lånemuligheder, investeringsmuligheder mv!

Vores berigtigende advokat (når man køber fast ejendom skal man have en til at berigtige handlen – dvs. vedkommende har købers sag – mægler har jo sælgers sag) er Kornerup Berigtiger Handlen og hun har været pisse skarp og kompetent og hun er det jeg vil betegne som en ‘pittbull’ inden for faget – hun makker altså ikke bare ret og finder sig ikke i bortforklaringer eller manglende dokumentation! Så kæmpe anbefaling herfra 🙂

 

Huset ligger i Helsingør tæt på skov og fodboldbaner og vand og jah – en gang helsingør, altid Helsingør! Jeg elsker Helsingør for bare at have ALT (shopping, byliv, masser af turister hele året, skov og natur,  masser af kultur og selvfølgelig vand!) mest af alt elsker jeg, at når man kommer med toget fra København, og stiger af på perronen, så dufter der af saltvand.. nogen dage kan man dufte saltvandet i hele byen!

 

Det hele startede med, at vi så huset og tænkte “Vi skal egentlig bare lige male og slibe gulve, og så skifte låger mm. i køkkenet”.. Klip til at alt lige nu er revet ud og vi (når jeg skriver ‘vi’ er det egentlig Rasmus.. han er uddannet tømrer, og arbejder til daglig som projektleder på mindre byggesager.. Så det vi egentlig har gang i nu, er hans arbejde til daglig – så han ved alt og jeg ved sådan cirka nada! Men i og med at vi begge står på skødet, så er det jo ‘vi’;))

 

Jeg har fået haven og alt udenom huset som mit ansvar i det her projekt.. og jeg er mildest talt på udebane! Jeg ved lige så lidt om havearbejde, som jeg ved om byggeprojekter! Jeg har derfor kastet mig ud i det, uden overhovedet at vide noget..

Der var en stor gren-tang (ørnenæb har jeg senere hen lært, at det hedder) og et lille ørnenæb, en super rusten og træt hækkesaks og en kost i huset, som jeg startede ud med.. Jeg lærte så hurtigt at et greb (jeg siger det som de gør i Jylland ‘en græw’) og en løvrive er to gode ting at have til oprydning og bortskaffelse af haveaffald. Derudover har jeg lånt Rasmus’ Bajonetsav, og det er seriøst det mest opturs-værktøj ever! Det er kort sagt ligesom en boremaskine – bare til en lille sav.. så den saver for én.. ja eller en mini motorsav kan man vel også kalde den..

Hele huset skal således blotlægges for plantevækst, så murene får luft og  vi får mere luft i haven og indgangen. Der er mange fede planter og træer i haven som vi skal beholde (der kommer også et haveindlæg til alle plantelovers derude) – men alt det rundt om huset er grøn ‘ligegyldighed’ og #slyngplantenfrahelvede på espalier’et skal også dø, da det er en ‘vildvin’ som vokser 8 meter på en uge – så jeg ville ikke kunne lave andet end at klippe den til resten af mit liv!

Nåh men NU skal du ikke vente længere. Jeg sætter før efter billeder op og det helt store er nok den væg der lige skulle ned også (Ja vi havde også en statiker ind over med 1 dags varsel).

Det var gårdhaven her, der virkelig fik mig! Den indbyder til så meget afslapning og hygge! Og træet i midten er japansk kirsebær – så instavenligt at jeg næsten ikke kan være i mig selv 🙂

 

Gangen havde ulovligt lagte fliser (lå direkte på korkgulv) så det skulle jo laves.. Og nu vi alligevel er nede og pille ved gulvet, kan vi ligeså godt lave det helt fra bunden, og etablere gulvvarme i gang og køkken og trække varmerør til resten af huset, så det ligger klar til hvis vi eller fremtidige ejere vil etablerer gulvvarme i resten af hytten. Blogindlægget fortsætter efter billederne 🙂

I køkkenet havde vi tænkt blot at skifte låger, fjerne overskabe og skifte klinkerne.. well.. nu var vi jo alligevel ved at pille ved gulvet, så lad os da bare pille det hele ud. Her er før/efter billeder: Blogindlægget fortsætter efter billederne 🙂

Da projektet ligesom har taget lidt om sig, så havde vi snakket om at denne væg måske skulle fjernes en dag ude i fremtiden.. Men så kom argumentet igen, om at når vi nu er igang, kan vi lige så godt lave det hele.. Og ja, i denne væg lå hele en . eller anden elektrisk fordelings-tingeling til resten af huset.. så nu hvor vi er igang kunne vi jo lige så godt lovligegøre samtlige el-installationer og flytte stikkontakterne til de steder det giver mening at de er.. Her er før/efter set fra sammme spot i køkkenet: Blogindlægget fortsætter efter billederne 🙂

 

Og det giver jo bare helt vildt meget til huset, at det hele ligesom bliver bundet sammen. Så derovre hvor væggen var, der kommer nu køkkenbord (sammen med hele det område hvor det originale køkken sad) så vi får et lækkert stort køkken med det hele. Vi har jo ikke flere penge end da vi startede, så vi tænker hele tiden i budget-løsninger. fx. har vi fundet ovn, kogeplade, emhætte og opvasker brugt til i alt 2.000 kr. og køle-fryseskabet der stod her, er i så fin stand at det beholder vi også.

Så er der jo #slyngplantenfrahelvede. Jeg har klippet alt grønt ned – det meste er jordbær, og så har jeg fjernet alt hvad der var slyngplante! For ja den skal bare væk – den kommer til at æde os op (bogstaveligt talt) og den skal bare af vejen. Jeg er ellers forsigtig med hvad der ‘bare fjernes’, da det er en god ide (har jeg hørt), at lade haven stå i 12 måneder, og se hvad der kommer frem i de forskellige årstider.. men kristjørn og andre stikke-buske skal væk! Jeg ønsker en farverig, velsmagende og velduftende have, som er børnevenlig og hvor alle størrelser kan hygge sig uden at forældre skal være på mærkerne ift. giftige bær, dyre fine skrøbelige planter der ikke kan tåle fodbold osv.

Her er før efter billedet fra espalier’et – jeg kan virkelig godt lide hvor meget luft og lys det giver. (vinklen er lidt forskellig, men æbletræerne beholder vi selvfølgelig:)) Blogindlægget fortsætter efter billederne 🙂

Så det var vidst alt for indlæg nr. 1! Jeg glæder mig til at dele mere, og specielt når vi kommer til det, synes jeg, sjoveste! Nemlig indretning, farvevalg, materialer osv!

Tak fordi du læste med <3

5 kommentarer

 • Louise

  Jeg er seriøst færdig af grin hver gang jeg læser #slyngplantenfrahelvede 😂😂😂😂 jeg kan simpelthen høre dig sige det for mig 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Ihhh! Så spændende altså. Glæder mig for vildt til at følge med ♥️Har jo selv en drøm om at flytte til Helsingør – skal bare lige have overtalt min mand! 😉 Iøvrigt takker min mand for den fine reference, han arbejder nemlig i Nordjyske Bank 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  JEG ELSKER DET. ! Og gud hvor vildt med den væg i har fjernet, det åbnede da nok bare lige det HELE op ! Glæder mig til at følge med ! ❤🙏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Rasmussen

  Hvor har du bare den fedeste måde at skrive på👍. Man kan ikke andet end at grine 😂.
  Spændende projekt – bliver fedt at følge👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det bliver vildt spændende at følge med i! 😊 kan allerede se for mig det bliver mega godt. Held og lykke i renoveringsprocessen 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste opturs indlæg

Ingen baby - og hvad så?